Geschiedenis

K.M.R. Biesen is ontstaan uit de fusie van K.C.S. Rijkhoven en Martenslinde V.V.

De nieuwe clubkleuren zijn Blauw – Zwart, het stamnummer is 04548.

De naam K.M.R. Biesen is gevormd door :

Koninklijke (C.S. Rijkhoven bestaat meer dan 50 jaar)

M en R komen natuurlijk respectievelijk van Martenslinde en Rijkhoven.

Biesen omdat beide clubs eigenlijk in de voor- en achtertuin van het kasteel Alden Biesen liggen.

Vandaar de logische keuze voor deze benaming.

Na enkele verontrustende berichten over het al dan niet verdwijnen van de terreinen van KCS Rijkhoven, de momenteel ongezonde financiële situatie van het provinciale voetbal, het gezonde verstand van beide clubs, de moeilijke situatie ( te weinig bestuursleden, te weinig eigen jeugdspelers ) werden er enkele verkennende gesprekken met elkaar gevoerd.

Tezelfdertijd werd de gemeente Bilzen gepolst over de mogelijkheden die ze een nieuwe fusieclub zou bieden. Met enerzijds op zeer korte termijn de positieve toezegging van de gemeente: 3 nieuwe terreinen en een financiële injectie, anderzijds de positieve gesprekken onderling werd snel besloten de nieuwe fusieclub K.M.R. BIESEN op te richten.

Sportief diende er nu snel gehandeld. Vooreerst werd er een nieuwe trainer gezocht en snel gevonden . De beide kernen spelers werden nagenoeg volledig behouden.

Samen met een dynamische bestuursploeg en een grote sponsorgroep moet dit soelaas brengen voor een mooie sportieve start van de fusieclub met hopelijk als kers op de taart een promotie naar 2de provinciale.

Bestuur